— dinsdag 4 mei 2021, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Carolina Lo Galbo vertrekt bij 5 Uur Show

© SBS

Carolina Lo Galbo stopt na een seizoen met het presenteren van het SBS-programma 5 Uur Show. Dat heeft ze bekendgemaakt op haar sociale mediakanalen. Lo Galbo was sinds vorig jaar presentatrice van het programma.

Ze maakt deze week haar laatste vijf shows. “Ik heb bijzondere mensen ontmoet en ongelofelijk veel geleerd van die pak ‘m beet 80 liveshows in een voor mij nieuwe wereld; het was inspirerend in veel opzichten”, schrijft ze op Instagram.

Lo Galbo vindt dat het tijd is om andere dingen in de journalistiek te doen. “Mijn journalistieke ambities liggen elders, bij een minder geformatteerd programma en een vrijere rol voor mezelf. Ik verheug me enorm op mijn nieuwe plannen (podcast, programma en…)”, laat ze weten.

De 5 Uur Show werd vorig jaar augustus opnieuw opgezet. Sinds het begin presenteerde Lo Galbo met Brecht van Hulten. In februari maakte Talpa bekend dat ook Roos Schlikker zich bij de vaste poule van presentatrices voegt. Het is nog onbekend wie Lo Galbo opvolgt.

Carolina Lo Galbo begon haar journalistieke carrière als redacteur bij Vrij Nederland. Vanaf 2017 presenteerde zij afwisselend met Jeroen van Kan het VPRO-televisieprogramma Boeken en vanaf 2020 de 5 Uur Show. Meer bij het AD / RTL Nieuws

Bekijk meer van

SBS Carolina Lo Galbo 5 Uur Show

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.