word studentlid

— donderdag 5 november 2020, 16:46 | 0 reacties, praat mee

Cameraploeg PowNed belaagd bij school

Cameraploeg PowNed belaagd bij school
© Koen Suyk / ANP

Een cameraploeg van PowNed is vandaag belaagd tijdens opnames bij het Emmauscollege in Rotterdam. De journalisten waren daar vanwege de bedreiging van een docent omdat hij een spotprent in de klas had hangen. Laatste wijziging: 5 november 2020, 16:46

De docent had een spotprent van Joep Bertrams met een jihadist gebruikt tijdens lessen over de vrijheid van meningsuiting en werd daarop bedreigd. Hij is inmiddels ondergedoken.

Twee journalisten van PowNed stonden vandaag voor de school te draaien toen een leerling begon te schreeuwen dat ze moesten stoppen met filmen, meldt het AD. De jongen liep op de verslaggever af en probeerde de camera af te pakken. Die maande hem rustig te blijven en gaf aan dat de jongen niet gefilmd werd en dat beelden waarop hij te zien was, gewist konden worden. De jongen liep weg, maar kwam weer terug en gaf de journalist van PowNed een klap tegen zijn gezicht. Hij liep rondjes om hem heen en probeerde hem vervolgens te schoppen. De cameraman stak zijn hand uit om de schop te weren. De schop was zo hard dat het leek alsof hij botjes in zijn hand had gebroken.

Na een bezoek aan het ziekenhuis blijkt het om een kneuzing te gaan. De cameraman maakt het goed, laat omroepbaas Dominique Weesie weten. Maar hij is wel erg geschrokken. “Het is de laatste tijd schering en inslag. Het is gewoon een stuk ruwer geworden op straat”, zegt Weesie. “Feit is dat verslaggevers het veel zwaarder hebben dan enkele jaren terug. Een paar keer per maand is het wel raak en er zijn steeds vaker beveiligers nodig.”

Lees ook:
Rotterdamse docent die Bertrams-spotprent als lesmateriaal gebruikte duikt onder (5 november 2020)

 

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.