word studentlid

— dinsdag 6 april 2021, 08:50 | 0 reacties, praat mee

Cabaretier Martijn Koning roast na Thierry Baudet ook Eva Jinek

Cabaretier Martijn Koning roast na Thierry Baudet ook Eva Jinek

Eva Jinek mocht van cabaretier Martijn Koning wel vooraf de roast inzien die hij had voorbereid voor Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet. De cabaretier vertelde dat vrijdag in Op1. Eerder werd dat ontkend door RTL. De hoofdredactie van Jinek heeft Koning nu uitgenodigd voor een gesprek om de kou uit de lucht te halen. Laatste wijziging: 6 april 2021, 10:20

Koning was er vrijdag duidelijk op uit zijn punt te maken. Ongevraagd wilde hij nog wel even terugkomen op zijn roast van Baudet, vlak voor de verkiezingen bij Jinek. De FvD-voorman liep tijdens de rede van Koning weg. Volgens Koning weigert hij altijd om zijn inbreng van te voren ter goedkeuring aan de redactie aan te bieden, maar had hij Jinek zelf inzage aangeboden. Die had daar geen behoefte aan.

Zowel Jinek als RTL waren er na het optreden van Koning als de kippen bij hem onder de bus te duwen. Ze vonden zijn bijdrage inhoudelijk te ver gaan en verweten Koning gebrek aan inzage terwijl daar meerdere malen om verzocht was.

Nu Koning duidelijk maakt dat Jinek de column van te voren niet zo nodig hoefde in te zien, laat de hoofdredactie van de dagelijkse talkshow op RTL 4 aan NU.nl weten dat Koning is gevraagd “voor een persoonlijk gesprek met de redactie om de situatie uit te praten”. Bij die reactie wil de redactie het voorlopig houden. NU.nl heeft Koning gevraagd of hij van plan is in te gaan op dit voorstel, maar heeft nog geen reactie ontvangen.

Meer bij NU.nl.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.