de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— maandag 16 maart 2009, 08:44 | 0 reacties, praat mee

Burgerjournalistiek zegen voor media

Bij hoogleraar Journalistiek Irene Costera Meijer zijn er weinig twijfels. Burgerjournalistiek is een potentiële zegen voor media. Het is een cadeautje. ‘Participerende journalisten vormen geen concurrentie. Ze leveren andere verhalen. Vanuit een ander perspectief. Het is aanvullend.' Ze is dan ook verbaasd dat de meeste omroepen nauwelijks of niet investeren in het nieuwe ‘medium'. "Wat ze op z'n minst kunnen doen, is het beter faciliteren", meldt zij op Spreekbuis

Iedereen zag het destijds: de amateurvideo’s van de tsnunami in Zuidoost-Azië waren een waardevolle toevoeging aan het nieuws dat professionele journalisten brachten. En bij de bomaanslagen in Londen waren de beelden die metropassagiers met hun mobiele telefoon hadden gemaakt zelfs de enige. Het meest recente voorbeeld van burgerjournalistiek deed zich voor bij de crash van het Turkish Airlinestoestel bij Schiphol. CNN haalde nieuws over de crash van de webiste Twitter, waarop ooggetuigen van de crash verslag deden.’ (...) Irene Meijer, hoogleraar Journalistiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, is op dit moment bezig aan een groot onderzoek naar wat zij participerende journalistiek noemt. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.