onderzoek covid en journalistiek

— maandag 22 juni 2020, 10:09 | 0 reacties, praat mee

Burgemeester Texel eist excuses van AVROTROS en Defensie

© Marcin Bielecki / EPA

Michiel Uitdehaag, de burgemeester van Texel, eist excuses van AVROTROS en Defensie nadat afgelopen woensdag twee apachehelikopters boven het Waddeneiland hadden gevlogen voor het tv-programma Hunted. Dat meldt NH Nieuws.

Er was bij Uitdehaag wel melding gemaakt van de komst van de twee heli’s, maar een reden was volgens hem niet gegeven. Achteraf bleek het om opnames van Hunted te gaan, iets waar de burgervader zich moeilijk in kon vinden. “Dat in tijden van de Covid-noodverordening, ik vind dat stijlloos.”

De Texelse burgemeester eist daarom excuses van zowel AVROTROS, dat het programma produceert, als Defensie. Hij wil bovendien dat de beelden niet op televisie komen. “Als je als omroep de noodverordening overtreedt en burgemeesters voor het blok zet, en als ook defensie alle afspraken schendt, dan weet ik niet of je dat wel uit wil zenden.” Programmamakers van AVROTROS zijn uitgenodigd voor een gesprek op het eiland. Meer bij NH Nieuws

Bekijk meer van

Texel Hunted Defensie AVROTROS

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.