— donderdag 26 maart 2020, 11:05 | 0 reacties, praat mee

BSR Agency koopt voetbalarchief Pics United

Ruud Gullit scoort tijdens de finale van het EK 1988 tegen de Sovjet-Unie. Foto uit het archief van Pics United.

Fotopersbureau BSR Agency heeft het archief met voetbalfoto's van Pics United, eigendom van Bob van den Cruijsem, overgenomen. Daarin zitten zo'n anderhalf miljoen foto's uit de periode 1966 - 2016. Dat hebben beide bedrijven vandaag bekendgemaakt.

Onderdeel van deze overname is tevens het bekende archief van Cor Mooij, met bijzondere beelden uit de periode dat hij als huisfotograaf werkzaam was voor AZ ’67 en de fotografie gemaakt tijdens diverse EK’s en WK’s waaronder 1974, 1978 en 1988.

Het archief komt vanaf 1 april beschikbaar voor professionele beeldgebruikers. De komende maanden wordt het analoge deel van de collectie gedigitaliseerd.

‘Nadat wij in de afgelopen twee jaar diverse collecties op gebied van entertainment en royalty hebben aangekocht, is de overname van dit voetbalarchief een grote toegevoegde waarde voor de strategische positie van BSR Agency in de contentmarkt. Wij zijn onder de indruk van de kwaliteit van dit unieke archief’, aldus algemeen directeur Sven Hoogerhuis van BSR Agency.

BSR Agency is een multimedia persbureau, opgericht in 2016 door Sven Hoogerhuis, Dillion Rekveld en Wim van Cappellen. Het levert content aan media in binnen- en buitenland en is specialist op het gebied van sport, entertainment, royalty en exclusieve content.

Bekijk meer van

Sven Hoogerhuis BSR Agency

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.