— dinsdag 7 juli 2020, 13:01 | 0 reacties, praat mee

Britse uitgeverij Reach reorganiseert vanwege coronacrisis: 550 ontslagen

Enkele titels uit het Reach-portfolio | AFP

De Britse uitgeverij Reach, dat onder meer de Daily Mirror en honderden regionale titels publiceert, ontslaat honderden werknemers. Het zegt daartoe te worden gedwongen nu de wereldwijde coronapandemie de mediasector 'structureel verandert' en advertentie-inkomsten zijn gedaald en onvoldoende worden gecompenseerd uit digitale activiteiten.

In april stuurde Reach honderden werknemers met verplicht verlof en legde het hoger management een salarisreductie van twintig procent op.

Dat was onvoldoende om de tegenwind te trotseren: Reach stelt dat de omzet in het tweede kwartaal met 27,5 procent is gedaald.

De uitgeverij zag bij titels wel veel meer nieuwe online gebruikers (ook in Nederland is er zo’n trend, red.) maar daar wordt vooralsnog onvoldoende mee verdiend. “Er is meer vraag naar onze digitale producten, maar gedaalde vraag bij adverteerders betekent dat we geen meetbare groei in onze digitale omzet zien”, aldus Reach.

In de aangekondigde reorganisatie gaan 550 banen verloren - 12 procent van het totale aantal werknemers.

De nieuwe bedrijfsstructuur moet dubbeling in functies en activiteiten voorkomen. De uitgeverij wil het aantal fysieke locaties verminderen en de managementstructuur vereenvoudigen. “De sterke journalistieke identiteit van onze nieuwsmerken wordt gehandhaafd”, belooft de uitgever.

Bekijk meer van

Reach

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.