website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Britse correspondent The Times Egypte uitgezet

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in censuur op dinsdag 27 maart 2018, 09:15

Verkiezingen in Egypte

Verkiezingen in Egypte - © Khaled Elfiqi / EPA

Nieuws Een Britse journaliste is net voor de presidentsverkiezingen Egypte uitgezet. De Egyptische autoriteiten voeren de druk op media op nu de presidentsverkiezingen bezig zijn.

Jounaliste Bel Trew werkt sinds 2013 als correspondent voor The Times in Cairo. Ze werd drie weken geleden gearresteerd na een interview met een familielaid van ne man die als bootvluchteling naar Eurpa is vertrokken. Ze heeft geen aanklacht gehoord, maar werd uiteindelijk afgelopen zaterdag door de politie op het vliegtuig naar Londen gezet.

The Times zegt er nog alles aan te hebben gedaan om Trew vóór de verkiezingen, die maandag zijn begonnen,  weer in Egypte te krijgen. Maar volgens de krant is het “duidelijk dat de autoriteiten niet van plan zijn haar toe te staan terug te laten keren”. “The Times betreurt deze poging van de Egyptische autoriteiten om de media te intimideren en onze berichtgeving te onderdrukken.”

Trew zegt dat ze persona non-grata is en dat Egypte haar opnieuw zal arresteren als ze een poging zal doen het land weer binnen te komen. Meer bij The Times I / II / Press Gazette

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.