— dinsdag 18 augustus 2015, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Omstreden terrorismewet Egypte ingegaan

Flickr CC BY 2.0 / Ahmed Hammoud

De Egyptische president Sisi heeft de omstreden antiterrorismewet ondertekend. Sissi verklaarde eind juni, enkele dagen na de aanslag op de Egyptische procureur-generaal, dat hij terrorisme hard zou aanpakken. Iedereen die een aanslag voorbereidt of uitvoert, kan de doodstraf krijgen. Laatste wijziging: 18 augustus 2015, 09:29

Maar ook kan Egypte een beroepsverbod opleggen aan journalisten die volgens de Egyptische regering valse informatie verspreiden over aanslagen en terrorisme. Aanvankelijk voorzag de wet in een gevangenisstraf van minstens twee jaar, maar daar is de regering onder druk van de media op teruggekomen. Wel kunnen veroordeelden een tijdelijk beroepsverbod opgelegd krijgen en kan er een boete worden gegeven tot 60.000 euro. De Egyptische journalistenverenigingen zei toen al dat de aanpassing slechts “een ander soort gevangenschap’ is, aangezien de meeste journalisten lang niet zo veel verdienen.

Bekijk meer van

Egypte

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.