website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Brits dagblad i draait goed: 1 miljoen pond winst per maand

Lars Pasveer — Geplaatst in dagblad op Thursday 7 December 2017, 09:29

EPA

EPA

Nieuws

De i-krant, het dagblad dat na het ophefffen van de printeditie van The Independent werd verkocht, blijkt ook na een prijsverhoging goed te draaien. Uitgeverij Johnston Press maakt bekend dat i inmiddels maandelijks zo’n 1 miljoen pond winst oplevert. Ook de i-website draait goed, met twee miljoen unieke bezoekers per maand.

In april 2016 kocht Johnston Press de i-krant van The Independent, nadat daar besloten was als online titel verder te gaan. Hoewel er stevige kritiek was op de reorganisatie die Johnston Press doorvoerde is de situatie bij de krant nu stabiel, aldus de uitgever.

De krant verschijnt doordeweeks in een oplage van 266.000 exemplaren, met naar schatting 12.000 exemplaren voor de weekend-editie.
Een prijsverhoging van 40 naar 60 pence had geen invloed op de circulatie. De weekend-editie kost 80 pence.

Deze wijzigingen betekenen sinds september elke maand een miljoen pond winst wordt gedraaid. Ook print en online adverteren in i is in trek: de inkomsten uit advertenties groeide met 17 procent, vergeleken met het jaar ervoor.

Het marktaandeel onder kwaliteitskranten van i groeide naar 20 procent. “Niet slecht voor een titel die pas 7 jaar bestaat”, aldus Johnston Press.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

De orde van Chaos 2018