training eu starters

— donderdag 15 september 2022, 13:55 | 0 reacties, praat mee

Brief van Hugo Borst aan overleden AD-journalist Gerrit-Jan van Heemst: Je mocht er zijn kerel

Hugo Borst heeft in het AD een brief geschreven aan de afgelopen zondag overleden verslaggever Gerrit-Jan van Heemst. Villamedia mag de brief met toestemming van het AD voor haar lezers publiceren. Laatste wijziging: 15 september 2022, 14:01

Lieve Gerrit-Jan,

Begrijp dat je dood bent. Ik ben daar erg verdrietig over. Ik was, op afstand, op je gesteld. Ik vond je een ontzettend leuk, zachtaardig mens. Soms schreef je heel goede stukken. Blij dat die ‘Hard gras’ gehaald hebben. Ik zat van de week te wachten op je volgende verhaal. Maar je kwam wel vaker niet af. Dat gebeurde dan twee maanden later wel. Of vier maanden later. Je nam je tijd. Ik ben nieuwsgierig hoe je laatste stuk is geworden. Maar misschien is het niet af gekomen.


Half juni was je in mijn galerie, Weisbard. Met je hond. Man, wat was je blij met dat beest. Je kwam wat boeken halen voor het goede doel. Ik meen dat de opbrengst van een veiling ten goede kwam aan buitenlandse journalisten in de verdrukking, collega’s die het geld goed konden gebruiken. Ook zonder deze missie(s) zeg ik: je was een goede jongen. Ik zal je herdenken in de ‘Hard gras’ van november. Dat winter-WK gaat aan je neus voorbij, verdomme. Zul je net zien dat we wereldkampioen worden. Mocht dat gebeuren dan toost ik op je. Je mocht er zijn kerel. Je mocht er zijn.

Hartelijke groet,
Hugo Borst

Lees hier de brief bij AD.

Bekijk meer van

Hugo Borst

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.