— donderdag 15 december 2011, 09:07 | 0 reacties, praat mee

Brenno de Winter

Journalist van het Jaar 2011 is ICT-journalist Brenno de Winter. Het is de keuze van de redactieadviesraad en de redactie van Villamedia. We tillen De Winter op het schild vanwege zijn primeurs over onder meer de misstanden rond de OV-chipkaart en over de slechte beveiliging van voornamelijk overheidswebsites. Het is De Winter gelukt om de, op het eerste oog, wat abstracte, technische onderwerpen als ICT-beveiliging en privacy toch op de kaart te zetten.

Hij deed dat met volharding en doorzettingsvermogen. Dankzij De Winter weten we nu dat onze persoons­gegevens bij de overheid niet altijd in goede handen zijn en krijgen we oog voor de negatieve gevolgen daarvan.

Wat de prestatie van De Winter extra glans geeft, is dat hij als freelancer werkt. Hij heeft geen grote nieuwsorganisatie achter zich die hem steunt in moeilijke tijden. Dat maakt hem als journalist kwetsbaarder. Toen bijvoorbeeld de Vereniging Nederlandse Gemeenten De Winter tegenstand bood, was de verleiding groot gas terug te nemen in het journalistieke onderzoek. Maar dat deed De Winter niet.

Ook heeft hij oog voor zijn maatschappelijke rol als journalist. De Winter wil geen schade toebrengen, maar via het middel van publiceren zijn punt maken.

Lees meer over Brenno de Winter in Villamedia Magazine of koop hier het artikel.

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Bekijk meer van

Villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.