noodfonds

— donderdag 21 mei 2015, 09:21 | 0 reacties, praat mee

Brazilië: blogger onthoofd

Op maandag is in het zuiden van Brazilë het onthoofde lijk gevonden van een politieke blogger, Evany José Metzker. De politie vond zijn lichaam na een anonieme telefonische tip. Er lijkt geen sprake van een roofmoord, omdat Metzker zijn trouwring, portemonnee en horloge nog bij zich had. Het hoofd van Metzker werd een eind verderop gevonden. Vermoedelijk is de 67-jarige Metzker al vorige week vermoord. Hij was volgens zijn vrouw al enkele maanden op reis om onderzoek te doen. Metzeker schreef op Coruja do Vale vooral over regionale politiek en corruptie. Volgens persvrijheidsorganisatie CPJ bestaat het vermoeden dat dat Metzker mogelijk op iets groots is gestuit. Er is volgens CPJ de laatste jaren een stijging van het geweld tegen journalisten en bloggers, aangewakkerd door het feit dat er nauwelijks iemand voor wordt veroordeeld. De regionale Braziliaanse journalistenbond heeft desondanks de autoriteiten opgeroepen deze zaak 'diepgaand' te onderzoeken. Meer bij CPJ

Bekijk meer van

CPJ

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.