— maandag 4 mei 2020, 10:28 | 0 reacties, praat mee

Brandstichting bij drie zendmasten

© anp

Afgelopen weekend heeft er opnieuw brand gewoed bij zendmasten. Het gaat om twee zendmasten in Den Haag en een bij het Limburgse Maasbree. Laatste wijziging: 4 mei 2020, 10:55

In Den Haag was vannacht rond 01.30 uur de eerste brand in een zendmast aan de Jaap Edenweg, bij De Uithof, meldt de NOS. Het ging om een C2000-mast, bestemd voor communicatie van de hulp- en veiligheidsdiensten. Het netwerk werd uit voorzorg tijdelijk uitgeschakeld en overgenomen door andere masten. De communicatie is niet verstoord geweest. De schade is beperkt.

Een half uur later werd een brand gemeld bij een mast aan de Laan van Poot, aan het Westduinpark. Daar is de schade groter.

Vrijdagavond is geprobeerd een zendmast bij een tankstation langs de A67 bij het Limburgse Maasbree in brand te steken, meldt de politie op Twitter. Dat was volgens NU.nl het 25e incident waarbij sprake is van brandstichting in een zendmast.

Er zijn tot nu toe drie verdachten aangehouden. De vernielingen aan de zendmasten zijn mogelijk acties tegen het snelle 5G-netwerk. Op sociale media gaan ook complottheorieën rond over een verband tussen 5G en de verspreiding van het coronavirus, maar daar is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor.

Bekijk meer van

corona 5G

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.