onderzoek covid en journalistiek

— woensdag 3 september 2008, 09:17

Zaak Kambakhsh sleept voort

Reporters sans Frontières (RSF) is woedend over vertragingstactieken en obstructie in de zaak tegen de Afghaanse journalist Sayed Parvez Kambakhsh. De jonge journalist werd in oktober 2007 ter dood veroordeeld wegens de vermeende verspreiding van anti-islamitische artikelen. Zijn veroordelign leverde wereldwijde protesten op, maar Kambakhsh zit nog altijd vast. Sinds 15 juni van dit jaar zijn verhoren in zaak bovendien opgeschort. Dat is illegaal, zeggen Kambakhsh' advocaten. De Afghaanse wet schrijft voor dat er binnen twee maanden een oordeel moet liggen - met de vertraging sinds juni is die periode al lang verstreken. Kambakhsh' broer, ook journalist en nog op vrije voeten, wordt met regelmaat bedreigd vanwege zijn kritische artikelen over onder meer drugshandel in het noorden van Afghanistan. Intimidatie van potentiële getuigen met ontlastende verklaringen betekent dat niemand het aandurft om voor Kambakhsh naar de rechtbank te komen.

Bekijk meer van

Afghanistan
banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.