PersVeilig

— donderdag 9 oktober 2014, 09:41

Bonusregeling Volkskrant versoberd

De bonus van 70.000 euro die Volkskrant-hoofdredacteur Philippe Remarque over 2013 ontving - en waar gisteren de nodige ophef over ontstond - is een gevolg van de beloningsstructuur binnen De Persgroep. Managers krijgen een "aanzienlijk deel" van het loon variabel. De hoofdredactie heeft in overleg met de redactieraad besloten dat toekomstige bonussen voortaan maximaal tien procent van het jaarloon bedragen. Hoofdredacteur Philippe Remarque meldt over de toegekende bonus dat "dit de manier is waarop de Persgroep prestaties beloont" en dat hij blij was met het compliment. "Bij nader inzien begrijp ik dat een zo grote variabele beloning mensen in het verkeerde keelgat kan schieten", zegt Remarque vandaag in de krant. De redactieraad vond een dergelijk bedrag niet passen bij een krant die zelf kritisch bericht over de bonuscultuur. Laatste wijziging: 13 oktober 2014, 11:53

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.