onderzoek covid en journalistiek

— woensdag 19 december 2018, 08:18 | 0 reacties, praat mee

Boete voor productiebedrijf achter Rambam om illegaal vuurwerk

Het Amsterdamse televisieproductiebedrijf CCCP moet een boete van 10.000 euro betalen voor het invoeren en opslaan van illegaal vuurwerk. Het bedrijf achter het NPO-programma Rambam kocht het vuurwerk in 2016 via internet in Polen en via een straathandelaar. Rambam wilde daarmee laten zien hoe makkelijk het is illegaal vuurwerk te bestellen en te laten bezorgen.

De rechtbank in Den Bosch zag het maatschappelijk belang van de actie, maar benadrukte in haar uitspraak dat ook journalisten zich aan de wet moeten houden. Alleen in bijzondere omstandigheden mogen journalisten daar van afwijken. Bij de actie van Rambam hebben volgens de rechtbank mensen onnodig risico gelopen.

Het laten bezorgen van het vuurwerk en de opslag daarvan in de kofferbak van een auto waren te gevaarlijk. Rambam had de misstand volgens de rechtbank ook op een andere manier aan de kaak kunnen stellen. Van de 10.000 euro boete is de helft voorwaardelijk. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Rambam CCCP

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.