website over journalistiek

Boekhoorn wil miljoenen van Cyrte

Lars Pasveer — Geplaatst in conflict op donderdag 17 juni 2010, 11:04

Nieuws

Zakenman en uitgever Marcel Boekhoorn eist 30 miljoen euro van investeringsbedrijf Cyrte inzake een conflict met Cyrte-topman Frank Botman. Dat meldt het Financieele Dagblad. Centraal in het conflict staat een vermeende afspraak tussen Botman en Boekhoorn over aandelen in uitgeefconcern Telegraaf Media Groep (TMG).

Boekhoorn zou in 2008 aandelen hebben genomen in TMG, in de wetenschap dat het bedrijf op termijn van de beurs zou worden gehaald. Cyrte is grootaandeelhouder in TMG, maar zou via deze weg aansturen op een volledige overname. Botman zou Boekhoorn hebben beloofd dat hij zijn aandelen op dat moment tegen aankoopwaarde bij Cyrte kwijt kon.

Boekhoorn zou documenten hebben waaruit moet blijken dat de zogeheten delisting geen gedachtespinsel was, maar vast lag in concrete plannen.

De rechter besloot, na bezwaren van Cyrte over de openbaarmaking van ‘koersgevoelige’ en ‘explosieve’ informatie, dat de documenten geheim moesten blijven.

De 30 miljoen euro die Boekhoorn eist is het verschil in waarde na originele aanschaf en de huidige beurskoers van TMG. Zie ook NUZakelijk

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.