— vrijdag 15 november 2019, 15:51 | 0 reacties, praat mee

Boek over Cruijff moet gerectificeerd worden na twijfel over bewering betaling

© Lex van Lieshout / ANP

De rechtbank van Amsterdam heeft vrijdag bepaald dat het boek Johan Cruijff - De biografie, gerectificeerd moet worden, omdat er twijfel is ontstaan over de bewering dat Cruijff geld had aangenomen van de Johan Cruyff Foundation. De stichting had een kort geding aangespannen en wilde een verbod op het boek.

Auteur Auke Kok heeft in de biografie van de in 2016 overleden voetballegende opgeschreven dat Cruijff jaarlijks 1 miljoen euro van de Johan Cruyff Foundation kreeg voor het gebruik van zijn naam en beeld. Kok zegt zijn informatie van drie betrouwbare bronnen te hebben, maar hij heeft hun beweringen niet voorgelegd aan de stichting.

Kok zei vrijdag bij de zitting dat hij inmiddels twijfelt aan de waarheid van zijn bewering en hij gaf aan bereid te zijn dit publiekelijk recht te zetten.

De uitgeverij moet een inlegvel aan het boek toevoegen waar deze rectificatie op staat. Ook moet de passage over de betaling uit de volgende druk van het boek gehaald worden. Meer bij NU.nl

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.