onderzoek covid en journalistiek

— dinsdag 2 mei 2017, 10:18 | 0 reacties, praat mee

Auke Kok schrijft beste sportboek

Journalist en schrijver Auke Kok heeft de Nico Scheepmaker Beker gewonnen. Hij won de prijs voor het beste sportboek van 2016 met ‘1936. Wij gingen naar Berlijn’. Kok kreeg de beker gisteren overhandigd door juryvoorzitter Ad Melkert in De Wereld Draait Door.

Het boek vertelt het verhaal van de Nederlandse atleten die dat jaar meededen aan de historische en beladen Olympische Spelen die in 1936 plaatsvonden in het Duitsland van Hitler. Bijvoorbeeld dat van zwemster Rie Mastenbroek, die drie keer goud won en daarna van het sporttoneel verdween.

‘We krijgen niet alleen te weten wat er is gebeurd bij de Olympische Spelen van 1936, maar krijgen ook inzicht in de spanning tussen sport en politiek. De eeuwige bron voor diepe dilemma’s voor de betrokkenen’, las Melkert voor uit het juryrapport. ‘Auke Kok laat zo zien dat de keuze om wel of niet naar Berlijn te gaan destijds niet zo eenvoudig is geweest als achteraf vaak gedacht. Hij schrijft soepel en meeslepend en weet op deze manier de atleten tot leven te brengen.’

Andere genomineerden voor de prijs waren dit jaar Thijs Zonneveld en Thomas Dekker met ‘Thomas Dekker, Mijn Gevecht’, Mariska Tjoelker met ‘Mien. Een vergeten geschiedenis’, Lidewey van Noord en Robert-Jan van Noort met ‘Pellegrina, een Italiaanse wielerbedevaart’ en Jeroen Siebelink met ‘De Lange. Het verhaal van Dick Nanninga.’

De beker werd voor de dertiende keer uitgereikt. Auke Kok won al eens eerder. In 2005 won hij met zijn boek over het Nederlands elftal van 1974.

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.