— dinsdag 25 juni 2019, 08:47 | 0 reacties, praat mee

Blunder met verspreiden tiplijn Telegraaf-nummer via NL-Alert

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft in een NL-Alert geblunderd door de tiplijn van De Telegraaf te verspreiden. Minister Ferd Grapperhaus heeft de hoofdredactie van De Telegraaf excuses aangeboden.

Het gebeurde maandagavond op een moment dat het noodnummer 112 door een storing bij KPN urenlang onbereikbaar was. Later die avond werd een nieuw NL-Alert verstuurd met een WhatsApp-nummer waarmee de hulpdiensten wel te bereiken waren: 0610000011. Inmiddels is de storing verholpen en het noodnummer 112 is weer bereikbaar in heel Nederland.

Hoofdredacteur Paul Jansen zegt dat de tiplijn ongeveer 500 keer is gebeld. Daar zaten maar een paar echte noodmeldingen tussen: een brand, een poging tot inbraak en een onwelwording. Deze meldingen zijn naar de juiste hulpdiensten doorgezet.

De krant deed een oproep het verspreide nummer niet meer te gebruiken. Ook werd contact opgenomen met het ministerie. Na een uur verstuurde het ministerie een NL-Alert met het juiste nummer: 06-10000011. Een woordvoerder van Justitie heeft De Telegraaf laten weten dat wordt uitgezocht hoe het zo fout kon gaan. Meer bij De Telegraaf / NOS

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.