training eu starters

— woensdag 19 februari 2020, 08:56 | 0 reacties, praat mee

Bloomberg: ‘Verkoop mediabedrijf als ik president word’

Michael Bloomberg - © Foto: Loduvic Marin

Ondernemer Michael Bloomberg zegt dat hij zijn mediabedrijf verkoopt als hij gekozen wordt tot president van de Verenigde Staten. De voormalig burgemeester van New York is mede-oprichter, directeur en grootaandeelhouder van media- en beurrsanalysebedrijf Bloomberg L.P. Hij is op dit moment een van de politici die in de race is voor het kandidaatschap van de Democratische Partij. Laatste wijziging: 19 februari 2020, 09:26

Dat meldt CNN. Bloomberg, die met een vermogen van zo’n 60 miljard dollar een van de rijkste personen in de Verenigde Staten is, accepteert geen donaties voor zijn campagne en betaalt deze uit eigen zak. In zijn campagne haalt hij hard uit naar de huidige president Donald Trump. Als Bloomberg door de Democratische Partij tot kandidaat wordt gekozen, neemt hij het tijdens de verkiezingen van eind dit jaar op tegen Trump. 

Trump en Bloomberg kregen het eind 2019 al met elkaar aan de stok, toen Trump verslaggevers van Bloombergs persbureau de toegang ontzegde tot zijn verkiezingsbijeenkomsten. De president is het niet eens met het besluit van Bloomberg News om hem kritisch te blijven volgen tijdens zijn campagne.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.