PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— woensdag 2 september 2015, 09:07 | 0 reacties, praat mee

Bloomberg reorganiseert: 80 banen weg

Justin Lane / EPA

Financieel persbureau Bloomberg is op dinsdag begonnen met de uitvoering van een reorganisatie, die zo'n 80 journalisten hun baan zal kosten. Dat Bloomberg veranderingen ging doorvoeren hing al in de lucht. Laatste wijziging: 2 september 2015, 13:44

Volgens Amerikaanse media zijn treffen de veranderingen onder meer de redactie in Washington, al zou het daar om minder ontslagen gaan dan eerder gevreesd. De redactie in Washington zou kampen met een slechte werksfeer, veroorzaakt door leiding vanuit New York. Die zou voorrang geven aan online projecten gericht op consumenten.

De reorganisatie is niet ingegeven door nijpend geldgebrek: het bedrijf behaalt nog steeds een miljardenomzet, maar hoofdredacteur John Micklethwait - nog geen jaar in dienst - zou zich willen concentreren op zes segmenten: het bedrijfsleven, economie, financiën, markten, politiek en technologie. Nationale veiligheid en buitenlandse politiek lijken in de reorganisatie het onderspit te delven - topredacteuren binnen die groep zouden moeten vertrekken, aldus bronnen tegenover de Huffington Post.

In een memo schreef Micklethwait dat het “altijd pijn doet om getalenteerde en betrokken mensen te moeten laten gaan. Geen journalist wil een collega-journalist vertellen dat hij zijn baan kwijt is. Het gaat niet om personeelsreductie maar om een herijking van onze omvangrijke middelen.”

Bij Bloomberg werken zo’n 2400 journalisten. Het bedrijf neemt naar verwachting zo’n 30 nieuwe journalisten aan voor een initiatief voor ‘snel commentaar op breaking news’.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.