noodfonds

— woensdag 31 juli 2019, 14:57 | 0 reacties, praat mee

Blendle geeft journalisten ‘power tools’ om door kranten te blijven bladeren

Foto: ANP / Piroschka van de Wouw

UPDATE Journalisten kunnen ook na 1 augustus Blendle blijven gebruiken om door kranten en tijdschriften te bladeren. Ook andere functionaliteiten zoals het instellen van alerts op trefwoorden, de leeslijst en zoeken in media blijven beschikbaar. Voorwaarde is wel dat de journalisten overstappen op Blendle Premium.

Dat meldt Blendle in een mailing aan journalisten die zich de afgelopen weken hebben aangemeld voor deze zogenoemde ‘power tools’. Blendle stopt met ingang van 1 augustus met het verkopen van losse artikelen. Gebruikers die via de online kiosk willen blijven lezen, kunnen dat vanaf dat moment alleen nog doen met een Premium-abonnement.

Met de koerswijziging verdwijnt ook de mogelijkheid om door kranten te bladeren. Iets waar journalisten regelmatig gebruik van maakten. Om journalisten tegemoet te komen, blijft deze mogelijkheid voor hen bewaard. Maar alleen voor hen die maandelijks 9,99 euro betalen.

Journalisten die dat bedrag betalen krijgen naast Blendle’s power tools ook dagelijks een selectie van het nieuws en toegang tot alle tijdschriften. Daarnaast kunnen zij alsnog losse artikelen blijven kopen uit de kranten. Het gaat in dit geval om artikelen die niet al in het dagelijks Premium-aanbod voorkomen.

Bestaande leestegoeden nemen journalisten automatisch mee. Een woordvoerder van Blendle belooft dat iedere journalist die dat wil gebruik kan maken van power tools. Journalisten die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen dat doen via deze link.

Bekijk meer van

Blendle

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.