banner festival 23

— woensdag 20 februari 2019, 15:13 | 0 reacties, praat mee

Blendle experimenteert met verkoop boekhoofdstukken

Beeld: Pixabay

Blendle is begonnen met een experiment waarbij de digitale kiosk bij wijze van voorpublicatie hoofdstukken uit een boek verkoopt. Sinds begin deze week kunnen Blendle-gebruikers op het platform het eerste hoofdstuk van het boek Dat was niet de bedoeling van journalist Maarten Reijnders lezen. In het boek verdiept Reijnders zich in onbedoelde gevolgen van belangrijke politieke gebeurtenissen. Laatste wijziging: 20 februari 2019, 17:29

De prijs van het eerste boekhoofdstuk – Hoe zerotolerancebeleid leidde tot een serie schietpartijen – is 40 eurocent. “De komende weken verschijnen er nog verscheidene andere hoofdstukken”, aldus Reijnders tegen Villamedia. Die hoofdstukken zijn soms licht aangepast of ingekort. “In het geval van Dat was niet de bedoeling kan dat ook makkelijk omdat de hoofdstukken vrijwel allemaal op zichzelf staan. Ze zijn dus eenvoudig los te lezen.”

Het idee van het experiment ontstond volgens Reijnders vrij spontaan toen zijn uitgever, Unieboek Het Spectrum, contact opnam met Blendle-bedenker Alexander Klöpping. Unieboek Het Spectrum wilde Klöpping vragen een citaat voor de achterflap van het boek te leveren. Het is de eerste keer dat Blendle losse hoofdstukken uit een boek verkoopt via zijn platform. Vooralsnog is het boek van Reijnders ook de enige. Klöpping: “We willen eerst even kijken hoe dit gaat.”

Reijnders grapt dat hij verwacht dat zijn boek dankzij de betaalde voorpublicaties in Blendle een enorme bestseller wordt. “Maar serieus: ik hoop dat mensen dankzij de voorpublicaties een aardig beeld krijgen van Dat was niet de bedoeling en besluiten om het boek te kopen.”

Bekijk meer van

Maarten Reijnders Blendle

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.