website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Blendle experimenteert met verkoop boekhoofdstukken

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 20 februari 2019, 15:13

Beeld: Pixabay

Beeld: Pixabay

Nieuws Blendle is begonnen met een experiment waarbij de digitale kiosk bij wijze van voorpublicatie hoofdstukken uit een boek verkoopt. Sinds begin deze week kunnen Blendle-gebruikers op het platform het eerste hoofdstuk van het boek Dat was niet de bedoeling van journalist Maarten Reijnders lezen. In het boek verdiept Reijnders zich in onbedoelde gevolgen van belangrijke politieke gebeurtenissen.

De prijs van het eerste boekhoofdstuk – Hoe zerotolerancebeleid leidde tot een serie schietpartijen – is 40 eurocent. “De komende weken verschijnen er nog verscheidene andere hoofdstukken”, aldus Reijnders tegen Villamedia. Die hoofdstukken zijn soms licht aangepast of ingekort. “In het geval van Dat was niet de bedoeling kan dat ook makkelijk omdat de hoofdstukken vrijwel allemaal op zichzelf staan. Ze zijn dus eenvoudig los te lezen.”

Het idee van het experiment ontstond volgens Reijnders vrij spontaan toen zijn uitgever, Unieboek Het Spectrum, contact opnam met Blendle-bedenker Alexander Klöpping. Unieboek Het Spectrum wilde Klöpping vragen een citaat voor de achterflap van het boek te leveren. Het is de eerste keer dat Blendle losse hoofdstukken uit een boek verkoopt via zijn platform. Vooralsnog is het boek van Reijnders ook de enige. Klöpping: “We willen eerst even kijken hoe dit gaat.”

Reijnders grapt dat hij verwacht dat zijn boek dankzij de betaalde voorpublicaties in Blendle een enorme bestseller wordt. “Maar serieus: ik hoop dat mensen dankzij de voorpublicaties een aardig beeld krijgen van Dat was niet de bedoeling en besluiten om het boek te kopen.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.