— woensdag 8 februari 2017, 13:43 | 0 reacties, praat mee

Blendle schenkt geldprijs aan De Coöperatie

Public Domain Pictures

De geldprijs die gekoppeld is aan de Mercur d'Or/LOF-prijs die Blendle in december 2016 won, wordt in zijn geheel geschonken aan De Coöperatie. Dat maakt De Coöperatie bekend in een nieuwsbrief.

Het prijzengeld, een bedrag van 5.000 euro, komt ten goede aan het Matchingsfonds van De Coöperatie. Binnen dat fonds kunnen journalisten subsidie aanvragen voor een productie. Als het ze lukt zelf een bepaald bedrag binnen te slepen, wordt dat door het Matchingsfonds verdubbeld.

Het door Blendle gedoneerde bedrag zal binnen het Matchingsfonds gebruikt worden om producties over de journalistiek zelf te steunen. “Hiermee komt het bedrag niet alleen ten goede aan de journalistiek”, schrijft De Coöperatie, “maar ook weer terug bij de belangrijkste mensen binnen het vak: de journalisten”.

Bekijk meer van

De Coöperatie Blendle

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.