anner smart octo

— woensdag 13 februari 2019, 13:13 | 0 reacties, praat mee

Blendle Button per 1 maart uit de lucht

ANP / Piroschka van de Wouw

De Blendle Button, een betaalknop waarmee journalisten en media artikelen op hun website kunnen verkopen met behulp van Blendle, is per 1 maart niet meer beschikbaar. Dat bevestigt een woordvoerder van Blendle aan Villamedia. In juli vorig jaar werd al duidelijk dat Blendle zou gaan stoppen met de knop.

“De uitfasering van de Button is per 1 maart voltooid”, aldus de woordvoerder. “Dat hebben we natuurlijk in goed overleg met de uitgevers gedaan en we hebben er ruimschoots de tijd voor genomen.” De reden voor het verdwijnen van de knop is dat Blendle zich meer wil richten op andere onderdelen van de kiosk, waaronder diens nieuwsbrieven en apps.

Freelance journalisten die via Reporters Online op hun eigen site gebruik maakten van de betaalknop kunnen sinds kort overstappen op het betaalsysteem van Katalysis. Artikelen naar de website van Blendle sturen om ze daar te verkopen kan met Katalysis nog steeds.

Bekijk meer van

Blendle Button Blendle

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.