banner festival 23

— vrijdag 26 juni 2015, 09:13 | 0 reacties, praat mee

Bijna 700 klachten rondom persalarmering

Sinds de invoering van de lijst van incidenten die gealarmeerd moeten worden aan de pers, nu drie maanden geleden, zijn bijna 700 klachten over persalarmering binnengekomen. In een aantal regio’s wordt slecht op deze klachten gereageerd. Dit constateert de NVJ-werkgroep Pers & Politie. Laatste wijziging: 26 juni 2015, 09:16

De NVJ publiceerde in maart een lijst met 21 incidenten waarbij de pers gewaarschuwd moet worden. Gebeurt dat niet, dan kunnen jorunalisten een melding maken. De klachten en verbeterpunten zijn woensdag besproken in het periodieke overleg met de Nationale Politie.

De woordvoerder van de Nationale Politie, Wim Hoonhout, erkent het probleem en zal het probleem aankaarten bij de betreffende eenheden. Ook wordt er bij politiecoördinatoren op aangedrongen om lokaal de regionale pers bijeen te roepen en de problemen te bespreken.

In juli volgt er ook een bespreking met met een delegatie van de werkgroep en de Nationale Politie over een nieuw meldkamersysteem met mogelijk een geautomatiseerde melding richting pers.

Bekijk meer van

NVJ

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.