e learning nvj

— dinsdag 28 januari 2020, 11:30 | 0 reacties, praat mee

Bijna 2,9 miljoen euro voor 28 onderzoeksjournalistieke projecten

© Lex van Lieshout / ANP

In het tweede jaar van de pilotregeling onderzoeksjournalistiek gaan negen nieuwe projecten van start en negentien projecten van vorig jaar krijgen een vervolg. Dat meldt het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ). Laatste wijziging: 28 januari 2020, 12:30

Dat is het resultaat van een selectieprocedure waarin 64 subsidieaanvragen werden gewogen die gezamenlijk voor bijna 8 miljoen euro subsidie voor onderzoeksjournalistiek aanvroegen. De 28 projecten krijgen in totaal bijna 2,9 miljoen euro.

Zo krijgen De Gelderlander, de Stentor en Tubantia 115.000 euro voor hun project ‘Het schone oosten’. Het team gaat antwoord geven op een vraag die bij veel burgers en politici leeft: hoe schoon is jouw leefomgeving eigenlijk? Daarbij gaan zij niet alleen op zoek naar deskundigen, maar zullen ook data verwerven uit openbare bronnen, zelf metingen doen en het publiek raadplegen.

Spot On Stories is een collectief voor vernieuwende, freelance onderzoeksjournalistiek dat met urgente onderzoeksverhalen (Brabantse) doelgroepen wil bereiken die het verhaal echt willen horen, lezen of zien. Speerpunt is daarbij om bij elk verhaal de best passende vertelvorm en publicatiewijze te kiezen. Zij ontvangen 129.360 euro. Voor meer projecten kijk bij SvdJ

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.