data als kans

— maandag 6 mei 2019, 08:22 | 0 reacties, praat mee

Bezoek aan Facebook-verkiezingscentrum

© Monika Skolimowska / DPA

De NOS mocht bij het Elections Operations Center van Facebook op bezoek komen. Het sociale mediaplatform werkt aan zijn imago en wil laten zien wat de veertig medewerkers daar precies doen. Maar het was wel onder voorwaarden. Laatste wijziging: 6 mei 2019, 08:33

De NOS meldt een van de 25 media te zijn die zijn uitgenodigd voor een ultrakorte rondleiding door het verkiezingscentrum, op het Europese hoofdkantoor van Facebook in Dublin. “De afdeling communicatie van Facebook heeft alles voor ons uitgedacht: waar de camera mag staan, waar op mag worden ingezoomd, de plek waar de geïnterviewde Facebook-medewerker plaatsneemt om te worden geïnterviewd. Na 17 minuten grijpt de woordvoerder van Facebook in: het is nu toch echt tijd om te gaan, want de Deense publieke omroep is aan de beurt.”

De Facebookmedewerkers moeten ervoor zorgen dat nepnieuws en andere vormen van verkiezingsbeïnvloeding in de aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement op 23 mei zo snel mogelijk worden opgemerkt en ingedamd.

In de afgelopen jaren kreeg Facebook veel kritiek dat het desinformatie en nepnieuws verspreid. Het bliksembezoek maakt volgens de NOS in ieder geval duidelijk dat Facebook er veel aan gelegen is om iedereen ervan te overtuigen dat het de zaak inmiddels onder controle heeft.

Bekijk meer van

Facebook Europa desinformatie

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.