— donderdag 14 augustus 2014, 15:59 | 0 reacties, praat mee

Bewegingsvrijheid

Onderzoekers aan de University of Illinois College of Engineering hebben een nieuwe manier gevonden om apparatuur te identificeren.

Het productieproces van zogeheten versnellingsmeters levert subtiele afwijkingen op die uniek genoeg zijn zodat in 96 procent (!) van de gevallen het gebruikte apparaat kon worden achterhaald. Een versnellingsmeter wordt gebruikt om beweging van de telefoon of tablet in de ruimte te bepalen, voor het uitzetten van het scherm als je een telefoon aan je oor zet of om spelletjes te spelen. Om te voorkomen dat het wellicht om één bepaalde productiemethode zou gaan, werden honderd populaire telefoons en tabletten van verschillende fabrikanten getest. ‘Een fabriek kan simpelweg niet miljoenen exact identieke onderdelen produceren. De imperfecties zijn een vingerafdruk’, aldus een van de onderzoekers.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.