— dinsdag 21 oktober 2014, 10:05 | 0 reacties, praat mee

Slim schrijven

In een grijs verleden heb ik wel eens geschreven over de Live­scribe digitale pen, die met speciaal papier notities kan opslaan.

Ik moet bekennen dat ik één iemand ken die zo’n digitale pen daadwerkelijk gebruikt, maar de uiterst succesvolle inzamelingsactie voor de Equil Smartpen 2 bewijst dat er een markt voor is. Voor de uitvoering wilden de bedenkers 50.000 dollar via crowdfunding bijeen brengen – het werd uiteindelijk tien keer zo veel.

De Equil Smartpen werkt met gewoon papier, wat alweer scheelt. In de technische beschrijving leggen de makers uit dat de pen werkt met een combinatie van infrarood en ultrasoon om de punt van de pen te bepalen. Het systeem detecteert verder hoe stevig de punt wordt ingedrukt, wat de pen ook heel geschikt maakt voor schetsen en tekenen, naast gewone tekst­invoer.

De Equil Smartpen gaat naar verwachting 169 dollar kosten.

Bekijk meer van

Equil Smartpen 2

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.