Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— dinsdag 19 juli 2016, 11:57 | 0 reacties, praat mee

Beurs voor journalistieke verhalende podcast aangekondigd

'Pod' in podcast verwijst naar de Apple iPod, waardoor ze voor het eerst écht populair werden | John Mabanglo / EPA

De Stichting Verhalende Journalistiek lanceert, in samenwerking met het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en Stichting Democratie en Media, een zogeheten 'Narratieve Beurs' - een bedrag van 4000 euro om een verhalende journalistieke podcast te helpen beginnen. Laatste wijziging: 7 november 2016, 11:07

De beurs werd vorige week aangekondigd tijdens de Conferentie Verhalende Journalistiek. Nederlandse journalistieke podcasts zijn nog een relatief onbekend en klein fenomeen, iets dat de Stichting Verhalende Journalistiek met de beurs hoopt te veranderen. Dergelijke podcasts zijn relatief duur om te maken en vereisen een meer ‘seriematige’ opzet, versus een (radio)uitzending rond één onderwerp.

Podcasts downloadt je (al dan niet geautomatiseerd) naar je computer of mobiele telefoon, waarna je ze op eigen gelegenheid en tempo afluistert.

“De Stichting Verhalende Journalistiek stimuleert het gebruik van literaire stijlmiddelen als personages, scènes en spanningsboog. Dat is, meent de stichting, hard nodig in een tijd waarin de consument wordt overvoerd met informatie en steeds vaker nieuws op zijn eigen moment consumeert”, aldus de aankondiging waarin ook de - vrij omvangrijke - lijst met voorwaarden staat opgesomd.

Inzenden moet voor 31 augustus 2016. Later in het jaar wordt daarnaast nog een narratieve beurs voor schrijvende journalisten uitgereikt. Meer bij Verhalende Journalistiek

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.