website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Beurs voor journalistieke verhalende podcast aangekondigd

Lars Pasveer — Geplaatst in steun op dinsdag 19 juli 2016, 11:57

'Pod' in podcast verwijst naar de Apple iPod, waardoor ze voor het eerst écht populair werden | John Mabanglo / EPA

'Pod' in podcast verwijst naar de Apple iPod, waardoor ze voor het eerst écht populair werden | John Mabanglo / EPA

Nieuws

De Stichting Verhalende Journalistiek lanceert, in samenwerking met het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en Stichting Democratie en Media, een zogeheten ‘Narratieve Beurs’ - een bedrag van 4000 euro om een verhalende journalistieke podcast te helpen beginnen.

De beurs werd vorige week aangekondigd tijdens de Conferentie Verhalende Journalistiek. Nederlandse journalistieke podcasts zijn nog een relatief onbekend en klein fenomeen, iets dat de Stichting Verhalende Journalistiek met de beurs hoopt te veranderen. Dergelijke podcasts zijn relatief duur om te maken en vereisen een meer ‘seriematige’ opzet, versus een (radio)uitzending rond één onderwerp.

Podcasts downloadt je (al dan niet geautomatiseerd) naar je computer of mobiele telefoon, waarna je ze op eigen gelegenheid en tempo afluistert.

“De Stichting Verhalende Journalistiek stimuleert het gebruik van literaire stijlmiddelen als personages, scènes en spanningsboog. Dat is, meent de stichting, hard nodig in een tijd waarin de consument wordt overvoerd met informatie en steeds vaker nieuws op zijn eigen moment consumeert”, aldus de aankondiging waarin ook de - vrij omvangrijke - lijst met voorwaarden staat opgesomd.

Inzenden moet voor 31 augustus 2016. Later in het jaar wordt daarnaast nog een narratieve beurs voor schrijvende journalisten uitgereikt. Meer bij Verhalende Journalistiek

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.