— maandag 13 juli 2020, 09:36 | 0 reacties, praat mee

Beurs voor de Volkskrant van European Journalism Centre

© Lex van Lieshout / ANP

De Volkskrant is een van de acht mediaorganisaties die een beurs ontvangen van het European Journalism Centre voor projecten over mondiale ontwikkelingsuitdagingen.

Het European Development Journalism Grants-programma ondersteunt de journalistieke mediaorganisaties met in totaal met 940.000 euro, meldt EJC.

De Volkskrant onderzoekt de gevolgen van wereldhandel en globalisering in de minst ontwikkelde landen door herkenbare verhalen te maken, beginnend en eindigend met een specifiek product zoals de batterij in een smartphone of een t-shirt. “In 2018 onderzocht de Volkskrant de uitdagingen van voedselzekerheid in Afrika met ons (door EJC gefinancierde) project De Voedselzaak. Onze harde conclusie was dat het continent zichzelf zou kunnen voeden als het Westen en multinationale ondernemingen het een eerlijke kans zouden geven. We zijn heel blij dat we met deze beurs verder kunnen gaan waar we gebleven waren en dieper in de complexe en abstracte systemen kunnen duiken die honger en ongelijkheid veroorzaken. Met reportages en op de consument gerichte journalistiek willen we onze lezers laten zien wat de gevolgen zijn van hun acties,” aldus redacteur Stan Putman.

Andere mediabedrijven die subsidie ontvangen zijn het Franse Disclose en Vanity Fair, Euronews, het Britse New Internationalist en SciDev.Net, het Duitse RiffReporte en Tageszeitung.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.