— dinsdag 4 september 2018, 09:21 | 1 reactie, praat mee

Beste podcast van Nederland is BOB

Audiocollectief Schik met Nele Eeckhout, Siona Houthuys, Mirke Kist - © Sanne Delcroix

BOB, de zesdelige podcast over een dementerende Vlaamse vrouw en haar al dan niet bestaande jeugdliefde Bob van het Vlaams-Nederlandse AudioCollectief SCHIK mag zich een jaar lang de beste podcast van Nederland noemen. Laatste wijziging: 4 september 2018, 09:25

Nele Eeckhout (29) en Siona Houthuys (28) uit Vlaanderen en Mirke Kist (27) uit Nederland wonnen maandag de eerste Dutch Podcast Award 2018, een initiatief van BNR Nieuwsradio.

De winnende podcast werd geroemd om het meeslepende, emotievolle verhaal. De podcast gaat over iets kleins, maar heeft de spanning van een crime-verhaal. Als luisteraar raak je vergroeid met de hoofdpersoon en word je meegezogen in het proces. De winnaar werd gezien als buitencategorie en ontving daarom vrijwel alle stemmen van de jury.

Alle winnaars per categorie op een rij:
Nieuws & Politiek: De Willem Podcast
Journalistiek & Media: De Eeuw van de Amateur
Tech & Innovatie: De Technoloog
Kunst en Cultuur: De Grote Harry Bannink Podcast
Muziek: Klap van de Molen
Verhalend: Storytelling - Bob
Lifestyle (Incl. Sport): Ik Ken Iemand Die
Zakelijk: Rudy & Freddie
Beste Host: Michiel Veenstra
Branded: KLM
Trend 2018 Pretparken: Ochtend in Pretparkland

BNR is op de dag van de prijsuitreiking ook gestart met het eerste Nederlandse dagelijkse podcastprogramma op de radio: BNR Podcast Uur, elke werkdag tussen 14.00 uur en 15.00 uur te horen. Het is volgens de zender voor het eerst dat er een dagelijks podcastprogramma op de landelijke radio wordt uitgezonden. Naast de dagelijkse nieuwspodcast Newsroom worden de nieuwste, beste en opmerkelijkste podcasts uitgelicht.

Villamedia sprak eerder met het trio over hun podcast en werkwijze. Lees ook: Van de schikgodinnen moet iedere podcast een parel zijn (3 augustus 2018)

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Peter de Ruiter, 4 september 2018, 14:18

Voor de geïnteresseerden: sinds 2 mei 2018 bestaat Hello Radio Podcast, een programma over podcasts, luisterboeken, audiotours, hoorspelen en andere luisteravonturen, mét een interview met de makers van Bob http://www.luisterdoc.nl/hello-radio-podcast.html

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.