website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Beste podcast van Nederland is BOB

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op dinsdag 4 september 2018, 09:21

Audiocollectief Schik met Nele Eeckhout, Siona Houthuys, Mirke Kist

Audiocollectief Schik met Nele Eeckhout, Siona Houthuys, Mirke Kist - © Sanne Delcroix

Nieuws BOB, de zesdelige podcast over een dementerende Vlaamse vrouw en haar al dan niet bestaande jeugdliefde Bob van het Vlaams-Nederlandse AudioCollectief SCHIK mag zich een jaar lang de beste podcast van Nederland noemen.

Nele Eeckhout (29) en Siona Houthuys (28) uit Vlaanderen en Mirke Kist (27) uit Nederland wonnen maandag de eerste Dutch Podcast Award 2018, een initiatief van BNR Nieuwsradio.

De winnende podcast werd geroemd om het meeslepende, emotievolle verhaal. De podcast gaat over iets kleins, maar heeft de spanning van een crime-verhaal. Als luisteraar raak je vergroeid met de hoofdpersoon en word je meegezogen in het proces. De winnaar werd gezien als buitencategorie en ontving daarom vrijwel alle stemmen van de jury.

Alle winnaars per categorie op een rij:
Nieuws & Politiek: De Willem Podcast
Journalistiek & Media: De Eeuw van de Amateur
Tech & Innovatie: De Technoloog
Kunst en Cultuur: De Grote Harry Bannink Podcast
Muziek: Klap van de Molen
Verhalend: Storytelling - Bob
Lifestyle (Incl. Sport): Ik Ken Iemand Die
Zakelijk: Rudy & Freddie
Beste Host: Michiel Veenstra
Branded: KLM
Trend 2018 Pretparken: Ochtend in Pretparkland

BNR is op de dag van de prijsuitreiking ook gestart met het eerste Nederlandse dagelijkse podcastprogramma op de radio: BNR Podcast Uur, elke werkdag tussen 14.00 uur en 15.00 uur te horen. Het is volgens de zender voor het eerst dat er een dagelijks podcastprogramma op de landelijke radio wordt uitgezonden. Naast de dagelijkse nieuwspodcast Newsroom worden de nieuwste, beste en opmerkelijkste podcasts uitgelicht.

Villamedia sprak eerder met het trio over hun podcast en werkwijze. Lees ook: Van de schikgodinnen moet iedere podcast een parel zijn (3 augustus 2018)

1 reactie

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. Peter de Ruiter, 4 september 2018, 14:18

    Voor de geïnteresseerden: sinds 2 mei 2018 bestaat Hello Radio Podcast, een programma over podcasts, luisterboeken, audiotours, hoorspelen en andere luisteravonturen, mét een interview met de makers van Bob http://www.luisterdoc.nl/hello-radio-podcast.html

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.