website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Bert van Doorn nieuwe online samensteller RTL Nieuws

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 11 juli 2018, 16:41

Beeld: TE RAUW Fotografie

Beeld: TE RAUW Fotografie

Nieuws Artikelen beter aan de man brengen. Dat is kort door de bocht de taak van Bert van Doorn (33), zodra hij per 1 augustus bij RTL Nieuws aan de slag gaat als online samensteller. “RTL Nieuws maakt al hele goede verhalen, die ook al goed gevonden worden. Maar het kan natuurlijk altijd nóg beter. Hoe dat moet, daar mag ik me mee bezig gaan houden.”

Een net wat scherpere kop. Een sprekender beeld bij een stuk. Verhalen nog beter uitventen op sociale media. En ze ook beter uitrollen op de app en site van RTL Nieuws, die binnenkort worden vernieuwd (een voorproefje van die nieuwe site is hier te zien) . Het zijn zomaar wat manieren waarop Van Doorn de verhalen van RTL Nieuws beter onder de aandacht wil brengen. Het is een net wat andere tak van sport dan bij zijn huidige baan als online redacteur aan de nieuwstafel bij De Telegraaf. Daar houdt hij zich bezig met de opmaak van de voorpagina van de website en de sociale media, en schrijft hij artikelen.

In zijn rol als samensteller is dat laatste er niet meer bij. “Ik ga het schrijven wel missen, maar tegelijkertijd vind ik het een enorme uitdaging om werk van anderen nóg beter te maken dan het al is”, aldus Van Doorn, die eerder al ervaring opdeed in een soortgelijke functie bij Omroep Brabant. “Door het presenteerblaadje te verbeteren kun je ervoor zorgen dat nog meer mensen je verhalen gaan vinden.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.