— dinsdag 26 september 2023, 10:32 | 0 reacties, praat mee

Belgische eigenaar van EW koopt ook Happinez en Psychologie Magazine

Naast Happinez, dat schrijft over spiritualiteit en geluk, en het populair-psychologische magazine Psychologie gaat ook Yoga by Happinez over naar de Nederlandse tak van Roularta Media. - © ANP / Tobias Kleuver

De van oorsprong Belgische uitgever van tijdschriften Roularta koopt branchegenoot WPG Media. Daarmee haalt de eigenaar van opinieblad EW Magazine bladen als Happinez en Psychologie Magazine binnen. Laatste wijziging: 26 september 2023, 10:38

Roularta is al langer bezig Nederlandse tijdschriftentitels op te kopen. Iets minder dan twee jaar geleden kocht de Belgische mediagroep New Skool Media. Daarmee kwamen naast EW, het voormalige Elsevier Weekblad, ook wetenschapsblad KIJK en wielrennersblad Fiets in handen van Roularta.

WPG Media is onderdeel van het bredere WPG Uitgevers, waar bijvoorbeeld ook de uitgeverijen A.W. Bruna, Bezige Bij , Leopold en opinieblad Vrij Nederland onder vallen. Het Amsterdamse bedrijf wil zich voortaan vooral bezig houden met het uitgeven van boeken, luisterboeken en podcasts en verkoopt daarom een aantal tijdschriften.

Spiritualiteit en geluk
Naast Happinez, dat schrijft over spiritualiteit en geluk, en het populair-psychologische magazine Psychologie gaat ook Yoga by Happinez over naar de Nederlandse tak van Roularta Media. Dat bedrijf heeft op dit moment 30 magazinemerken in handen die goed zijn voor een jaaromzet van 70 miljoen euro. De nieuwe overname past in de strategie om op de Nederlandse markt een grote speler te worden op het vlak van magazines, stelt het bedrijf.

Het is niet bekend hoeveel Roularta betaalt voor de drie titels van WPG Uitgevers. De ondernemingsraden van Roularta Media Nederland en WPG Uitgevers moeten nog instemmen met de verkoop.

Eerder dit jaar werd al bekend dat WPG Uitgevers af wil van Vrij Nederland. Dat blad onderzoekt of het mogelijk is om zelfstandig verder te gaan.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.