training eu starters

— donderdag 12 april 2018, 13:01 | 0 reacties, praat mee

Bekendmaking winnaar World Press Photo of the Year 2018 vanavond

De zes genomineerden voor de World Press Photo Award - © WPP

Vanavond wordt in Nieuwsuur de winnaar van de World Press Photo of the Year 2018 bekendgemaakt. Prins Constantijn en fotograaf Burhan Ozbilici – de winnaar van vorig jaar – maken de winnaar bekend. Presentator Twan Huys spreekt direct na de bekendmaking live vanuit de studio in Hilversum met de winnaar. Laatste wijziging: 12 april 2018, 13:04

De uitreiking van de World Press Photo of the Year heeft dit jaar een andere opzet. Voorheen werden alleen genomineerden voor de andere categorieën bekendgemaakt en daar werd dan de winnaar uit gekozen. De organisatie had nu al eerder zes fotografen bekendgemaakt die kans maakten op de prijs van 10.000 euro en camera-apparatuur.

De genomineerden zijn de Australische fotograaf Patrick Brown. Hij maakte een indringende en verstilde foto van verdronken vluchtelingen in Myanmar. Daarnaast is de Britse fotograaf Toby Melville genomineerd met een foto van de nasleep van de aanslag in Londen. De Amerikaanse fotograaf Adam Ferguson portretteerde een meisje dat de haar opgedrongen zelfmoordmissie weigerde uit te voeren en om hulp vroeg. De Venezolaanse fotograaf Ronaldo Schemidt maakte in Venezuela een foto van een demonstrant die in brand staat. De Ierse fotograaf Ivor Prickett is tweemaal genomineerd voor werk dat hij schoot in Mosul, Irak.

Uitzending Nieuwsuur: donderdag 12 april, NPO 2, 22.00 uur

 

Bekijk meer van

World Press Photo

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.