website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Bedankt en tot morgen

Julia Conemans — Geplaatst op vrijdag 23 januari 2015, 15:03

Opinie ‘Waar een deur sluit, opent een ander. Met die inspirerende woorden opende ik mijn afscheidsspeech. In werkelijkheid nam ik geen afscheid van mijn opdrachtgever, ik stopte alleen met een klein aspect van mijn vele werkzaamheden. Daarvoor kreeg ik een bedankje; heel leuk natuurlijk, maar door de uitgebreide ceremonie die de chef er omheen bouwde, dachten de collega’s dat ik de redactie voor­goed verliet. Zo was een misverstand geboren.

Mijn reactie maakte het er niet beter op. In plaats van rustig uit te leggen dat ik de deur nog altijd plat zou lopen, riep ik met mijn grote mond het ene na het andere cliché de wereld in. Het waren drie hele mooie jaren en nu was het tijd mijn horizon te verbreden, verder te ontwikkelen en meer van zulk moois. De gênante vertoning duurde voort tot iemand vroeg: ‘en wanneer is je laatste werkdag?’ Ja, die is er dus niet. Maar bedankt voor de cadeaubon en nu ga ik weer pagina’s vullen. De rest van de dag bezochten collega’s mijn bureau om te vragen hoe het nu precies zat.

Een ongemakkelijke situatie, maar wel een die me tot een kleine evaluatie aanzette. Het is namelijk wel waar: dat van die deuren die dicht gaan en die andere deuren die open gaan. Voor de klusjes die ik afsloot: de bruiloftrubriek die me grijze haren bezorgde, de invulling van de regiopagina die ik al te lang voor mijn rekening nam, het organiseren van internationale dans­evenementen en dansles geven, wat ik zo leuk vond dat ik elk vrij uurtje erin stopte (zonder er een euro uit te halen), kwam al snel van alles in de plaats.

Achter die te openen deur vond ik drie nieuwe opdrachtgevers. Daarmee heb ik 2014 mooi afgesloten en had ik een vliegende start voor 2015. Dat is de truc: goede voornemens moet je in oktober al inzetten, dan heb je alvast een aanloopje voor het nieuwe jaar. De eerste stappen van kranten richting magazines zijn inmiddels genomen en die tred hoop ik de rest van het jaar vol door te zetten: mooiere artikelen, meer publicaties en dan liefst ook hogere tarieven. Dan kan ik ook eens naar verzekeringen, pensioen en een auto van de zaak kijken.

Het ‘afscheid’ heeft me overigens ook geholpen bij niet werkgerelateerde voornemens. Van de cadeaubon heb ik een gietijzeren pan gekocht waarmee ik in een handomdraai brood kan bakken. Het brood gaat met pan en al in de oven. Het mooiste: je hoeft het niet eens te kneden! Googel maar: ‘brood zonder kneden’. Een klein stapje naar een gezonder leven, zonder toegevoegde suikers en E-nummers. En nu maar hopen dat ik de pan niet in hoef te leveren nu ze weten dat ik voorlopig niet weg ben.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.