website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

BBC wil actie VN na intimidatie-campagne door Iran

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in censuur op maandag 12 maart 2018, 16:13

De Iraanse president Hassan Rouhani

De Iraanse president Hassan Rouhani - © Abedin Taherkenareh / EPA

Nieuws In een ongekende oproep vraagt de Britse omroep BBC de Verenigde Naties (VN) om Iran te dwingen te stoppen met de intimidatie van personeel van BBC Persian in Londen en hun familie in Iran.

De omroep wendt zich tot de Mensenrechtenraad van de VN in Genève. Volgens de Britse omroep zet het land medewerkers van Iraanse komaf steeds meer onder druk, door middel van intimidatie, bedreigingen, arrestaties en reisverboden. De BBC stelt dat het een doelwit wet na de controversiële presidentverkiezingen in 2009. De BBC heeft diverse voorbeelden van de intimidatie online gezet. Sinds de zomer zijn ook ‘niet-liquide’ bezittingen van medewerkers bevroren.

De omroep stapt nu naar de Verenigde Naties omdat hun eigen pogingen om Iran over te halen te stoppen met de intimidatie volledig zijn genegeerd, aldus BBC-directeur Tony Hall. Inmiddels zijn 152 voormalige en huidige medewerkers beschuldigd van “samenzwering tegen de nationale veiligheid”. Er zijn diverse strafrechtelijke onderzoeken ingesteld. Meer bij de BBC

2 reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. W. Theunisse, 12 maart 2018, 23:37

    Het is opvallend dat de BBC in de eigen media met geen woord rept over de massale 40 jaar durende verkrachtingen van 11, 12, 13, 14, jarige meisjes in Telfort. Meer dan 1000 kinderen werden er verkracht in Telfort. Zelfs door vele mannen direct na een abortus enkele uren na de abortus.  Het is opmerkelijk om te constateren dat met de aanstaande brexit het engelse “koninkrijk” terug gaat vallen naar praktijken/ideologieën uit de 11de en 12 de eeuw.
    Ook opmerkelijk is dat de Telegraaf en de Volkskrant er ook geen letter aan besteden.

  2. 2. W. Theunisse, 12 maart 2018, 23:38

    De BBC vind Iran belangrijker dan de verkrachtingen in eigen land.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.