e learning nvj

— donderdag 28 april 2011, 10:36

BBC-journalist hield publicatie tegen

De bekende Britse BBC-journalist, presentator en commentator Andrew Marr heeft onthuld dat hij in 2008 via de rechter een zogeheten super-injunction heeft laten instellen. Via die juridische constructie, waarbij zelfs berichten dát zo'n verbod is aangevraagd strafbaar is, wist hij te voorkomen dat een collega-journalist zou berichten over een buitenechtelijke relatie. Marr zegt nu dat hij zich altijd beroerd en beschaamd heeft gevoeld over zijn anti-journalistieke actie en heeft het verbod laten intrekken. Volgens Marr was hij destijds van mening dat de affaire niemand iets aanging en dat het welzijn van zijn gezin voorrang had. Critici zeggen dat wetgeving rond super-injunctions in Engeland moet worden gewijzigd. Eerder wist oliehandelaar Trafigura, die in het nieuws kwam door een gifdumpschandaal in de Ivoorkust, tijdelijk - en uiteindelijk onsuccesvol - te voorkomen dat The Guardian over een intern rapport zou berichten. Meer bij de BBC: 1 / 2 Laatste wijziging: 29 april 2011, 11:26

Bekijk meer van

BBC

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.