mgm nvj maart

— vrijdag 28 april 2023, 12:05 | 0 reacties, praat mee

BBC-voorzitter Richard Sharp treedt af na rapport over verstrekken lening aan Boris Johnson

BBC-voorzitter Richard Sharp treedt af na rapport over verstrekken lening aan Boris Johnson
© ANP / Jordan Pettitt

Voorzitter Richard Sharp van de BBC heeft vrijdagmorgen zijn ontslag ingediend. Sharp kondigde zijn aftreden aan nadat uit onderzoek van een Britse toezichthouder was gebleken dat hij de regels heeft overtreden door kort voor zijn benoeming toenmalig premier Boris Johnson te hebben geholpen bij het verkrijgen van een lening van 800.000 pond (ruim 900.000 euro). Laatste wijziging: 28 april 2023, 12:35

De nationale waakhond voor openbare benoemingen onderzocht de wijze waarop Sharp door de regering is geselecteerd om in 2021 voorzitter van de Britse publieke omroep te worden. Daaruit kwam naar voren dat, hoewel hij regels heeft overtreden door een potentieel belangenconflict niet te melden, deze schending zijn benoeming niet ongeldig maakt.

Maar ondanks die conclusie zegt Sharp zijn termijn van vier jaar niet te willen volmaken, omdat zijn aanblijven zou afleiden van het “goede werk” van de BBC. “Ik heb besloten dat het goed is om prioriteit te geven aan de belangen van de BBC”, staat in een verklaring.

Sharp heeft ingestemd met een verzoek tot eind juni aan te blijven om de regering de tijd te geven een opvolger te vinden.

Bekijk meer van

Richard Sharp BBC

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.