— woensdag 19 oktober 2016, 12:22 | 0 reacties, praat mee

BBC neemt radio-dj Tony Blackburn weer in dienst

Facundo Arrizabalaga / EPA

De BBC geeft de populaire radio-dj Tony Blackburn weer een radioprogramma, meldt de omroep in een korte verklaring. Blackburn werd eerder dit jaar na vijftig jaar dienstverband ontslagen, in het kader van het onderzoek naar misstanden bij de BBC in de jaren zestig en zeventig.

Blackburn en enkele anderen werden in 1971 door een meisje beschuldigd van seksuele avances. Ze trok de verklaring later in en pleegde kort daarop zelfmoord. Nadat het eindrapport rond oud-presentator en pedofiel Jimmy Savile was gepubliceerd, zette de BBC Blackburn publiekelijk op straat.

Blackburn kondigde toen direct juridische stappen aan. Een zaak lijkt met herstel van het dienstverband van de baan. De BBC zegt “verguld te zijn” dat Blackburn in januari 2017 weer begint met een programma van een uur op BBC Radio 2. Blackburn zegt op zijn beurt dat hij een beroerd jaar heeft gehad, maar de BBC niet over beslissingen uit het verleden wil aanvallen.

“Ik kan niet wachten om weer achter de microfoon te zitten”, aldus Blackburn.

Bekijk meer van

Tony Blackburn Jimmy Savile BBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.