— donderdag 28 maart 2013, 10:11

Excuses BBC na zelfmoord journalist

De BBC heeft excuses aangeboden aan de nabestaanen van een radiojournalist die, ondanks herhaalde klachten over seksuele intimidatie door een vrouwelijke collega, geen steun kreeg. Russell Joslin, die voor BBC Coventry and Warwickshire werkte, pleegde eind 2012 zelfmoord in een psychiatrische kliniek. De BBC zegt dat het gefaald heeft om de Joslins klachten correct te behandelen. Een onderzoek wees indertijd uit dat de vrouw die Joslin zou hebben lastiggevallen (een collega-dj) door veel collega's als dominant werd gezien en dat managers bang waren haar op haar gedrag aan te spreken, meldt The Daily Telegraph. Het resulteerde in een cultuur om dergelijk gedrag te accepteren. Joslin meende in die omstandigheden met zijn klacht geen eerlijke kans te hebben. In een sms aan een vriend stelde Joslin voor zijn dood dat hij de "hele manier van denken" bij de omroep "verachtte". De nabestaanden zeggen dat niemand individueel schuld heeft aan de dood van Joslin, maar dat hij mogelijk nog had geleefd als de BBC zijn klachten met meer competentie, openheid en menselijkheid had opgepakt. Meer bij BBC

Bekijk meer van

BBC

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.