— maandag 16 juni 2008, 09:17

BBC eert omgekomen journalisten

De BBC heeft een monument aan hun gevallen journalisten en mediaondersteunend personeel opgericht. Het is een tien meter hoge toren, genaamd 'Breathing', die bovenop het Londense BBC Broadcasting House is geplaatst. Elke avond om tien uur zal er een lichtstraal in de avondlucht worden geprojecteerd, die naar verwachting 900 meter hoog reikt. VN-secretatris Ban Ki-Moon zal het monument deze week officieel openen. Het monument moet alle journalisten, chauffeurs en vertalers eren die tijdens hun werk zijn gedood. "Deze mannen en vrouwen zijn de onbezongen helden van de democratie - want zonder vrije pers is er geen vrijheid. De lichtschacht in de hoofdstad van internationale journalisten moet als visuele herinnering dienen aan hun offer", aldus directeur Rodney Pinder van het International News Safety Institute. Meer op de mini-site rond het monument.

Bekijk meer van

BBC

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.