— maandag 1 november 2010, 08:10 | 0 reacties, praat mee

Afghanistan-verslaggeving onder de loep

In het radioprogamma Argos (VPRO en VARA) blikken oorlogsverslaggevers van verschillende media en een onafhankelijk filmmaker terug op hun eigen berichtgeving over de missie van de Nederlandse krijgsmacht in de Afghaanse provincie Uruzgan. Eind december vertrekt daar de Nederlandse krijgsmacht. Op basis van onderzoek van de Afghanistan-documenten die eind juli door klokkenluidersite Wikileaks zijn geplaatst, blijkt dat bepaalde vuurgevechten waar Nederlandse militairen betrokken waren niet in de publiciteit zijn gekomen of zijn gebagatelliseerd door de afdeling voorlichting van het ministerie van Defensie. Dat zegt onderzoeker Martin Broek, freelance onderzoeker en specialist op het gebied van wapenhandel en defensievraagstukken. De journalisten konden zelden achterhalen of er slachtoffers vielen bij vuurgevechten en hoe veel, omdat Defensie daar geen uitspraken over doet. Meer bij Argos

Bekijk meer van

Afghanistan

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.