— maandag 18 september 2023, 07:00 | 0 reacties, praat mee

BBC, Channel 4 en Endemol starten intern onderzoek naar Russel Brand

Russell Brand in 2013 in de Heineken Music Hall, tijdens zijn voorstelling The Messiah Complex. - © ANP / Russel Brand

De BBC, Channel 4 en productiemaatschappij Endemol starten een intern onderzoek na de beschuldigingen van seksueel wangedrag aan het adres van Russell Brand, meldt onder meer de BBC. Laatste wijziging: 18 september 2023, 07:06

De Britse komiek en acteur wordt door verschillende vrouwen beschuldigd van verkrachting, aanranding en emotioneel misbruik. Brand was in de periode waarin de incidenten zouden hebben plaatsgevonden werkzaam als onder meer presentator bij BBC Radio 2 en Channel 4.

De BBC laat weten dat het “de aangekaarte kwesties met spoed onderzoekt”. Endemol, het bedrijf achter shows waarin Brand te zien was, liet weten op de hoogte te zijn van de “zeer ernstige beschuldigingen” met betrekking tot het “vermeende ernstige wangedrag van Russell Brand tijdens het presenteren van shows geproduceerd door Endemol”. Het bedrijf liet weten dat een intern onderzoek is gestart.

Aanmoediging
Channel 4 stelt in een verklaring dat de zender “het productiebedrijf dat de programma’s voor Channel 4 produceerde heeft gevraagd om de beschuldigingen te onderzoeken”. De zender is bovendien bezig met een eigen intern onderzoek en moedigde “iedereen die op de hoogte is van dergelijk gedrag aan om direct contact op te nemen”.

Vier vrouwen hebben een melding gemaakt van aanranding tussen 2006 en 2013, onder wie een vrouw die beweert destijds 16 jaar te zijn geweest. Andere vrouwen beschuldigen de acteur van onder meer fysiek en emotioneel misbruik.

Dat kwam zaterdag naar voren uit onderzoek van The Sunday Times, The Times en Channel 4 Dispatches. Brand ontkent de aantijgingen en stelt dat alle relaties vrijwillig waren.

Bekijk meer van

Russel Brand Endemol BBC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.