PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— donderdag 15 september 2022, 09:30 | 0 reacties, praat mee

BBC begint livestream kist Elizabeth II

Wie dat wil, kan nog tot maandag de overleden koningin een laatste eer bewijzen in Westminster Hall. | AFP

Koninklijk sterven in tijden van internet: de Britse publieke omroep BBC biedt sinds gisteravond een livestream aan van de baar van koningin Elizabeth II. Het is een dienst voor Britten die hun respect willen betuigen, maar niet in de gelegenheid zijn naar Londen af te reizen. Laatste wijziging: 15 september 2022, 09:36

De kist kwam gisteren aan in Londen en is nu tot maandag 19 september te bezichtigen in het Paleis van Westminster. De BBC meldt dat er lange rijen vormen van Britten die de koningin een laatste eer willen bewijzen. Elizabeth II overleed vorige week op 96-jarige leeftijd in haar kasteel te Balmoral.

Ze was 70 jaar staatshoofd. Gezien het grote aantal Britten dat afscheid wil nemen zal het Paleis van Westminster 24 uur open zijn. De BBC waarschuwt dat het lang kan duren: het Britse ministerie van Cultuur heeft een live-tracker op YouTube geopend. Op het moment van schrijven zijn rijen al kilometers lang.

Naast de livestream van de opgebaarde kist zal de BBC de uitvaart komende maand op alle zenders en via alle online diensten uitzenden.

De Avondshow met Arjen Lubach nam eerder deze week al een voorschot op zo’n livestream, maar had toegang tot beelden ín de kist, inclusief schuddend lijk bij verkeersdrempels. Die grap viel niet bij alle kijkers even goed.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.