noodfonds

— maandag 11 juni 2018, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Bas Haan wint prijs voor beste journalistieke boek

© Jerry Lampen / ANP

Nieuwsuur-journalist Baas Haan heeft met zijn boek over de Teevendeal de Brusseprijs 2017 gewonnen, de prijs voor het beste journalistieke boek. Dat is bekendgemaakt in het radioprogramma Met het oog op morgen. Haan ontvangt 10.000 euro en een oorkonde.

Titel van het boek is ’De rekening voor Rutte. De Teevendeal, het bonnetje en de politieke prijs voor leugens’. De jury noemde Haans boek “onthutsend en onthullend en een voorbeeld van goed journalistiek werk.” In het boek doet Haan verslag van zijn journalistieke zoektocht naar het hoe en waarom van de geruchtmakende deal die officier van justitie Fred Teeven in 2000 sloot met voormalig drugshandelaar Cees Helman.

Het is niet de eerste prijs die Haan wint met zijn boek. Eerder won hij ook De Loep, een prestigieuze prijs voor onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen. In 2015 werd hij door Villamedia voor zijn primeurs en berichtgeving over de Teeven-deal uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2015

In totaal waren er 166 boeken ingezonden voor de wedstrijd. Meer bij Fonds BJP

Bekijk meer van

Carrière

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.