— donderdag 7 oktober 2021, 09:23 | 0 reacties, praat mee

Barneveldse Krant viert 150-jarig bestaan; uitgeverij houdt predicaat ‘Koninklijk’

De eerste editie van de Barnevelds(ch)e Krant / Courant verscheen op 6 oktober 1871. | BDU

Uitgeverij BDU, uitgever van onder meer de Barneveldse Krant, mag zich ook de komende 25 jaar 'Koninklijk' noemen. Een verzoek om het predicaat te verlengen werd ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van de uitgever op woensdag verlengd. In 1996 kreeg BDU die titel ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan.

Jeroen Cnossen, algemeen directeur van BDU, noemt de verlenging “een mooi cadeau van de koning”. Op woensdag 6 oktober 1871 rolde de eerste editie van de Barneveldse Krant van de pers. Een predicaat koninklijk wordt alleen verleend aan bedrijven die al minstens honderd jaar bestaan.

Tegenover Omroep Gelderland noemt redacteur en columnist Erik Roest het een ‘voorrecht’ het dagblad te maken. “Ik vind de lokale journalistiek één van de gaafste dingen die er is”, aldus Roest.

Cnossen noemt de Barneveldse Krant de laatste onafhankelijke lokale krant van Nederland: “Wij vallen niet, zoals de meeste andere kranten, onder een groot buitenlands mediabedrijf.”

Bij het 150-jaar bestaan wordt ook vooruit gekeken: de papieren krant staat onder druk.  “Daarom proberen we ook steeds meer te focussen op online, zoals onze site en de social media”, aldus Roest. Behoefte aan lokaal nieuws is volgens Roest van alle tijden.

Roest: “En of dat nou op papier of online is, dat maakt niet uit.”

Bekijk meer van

BDUmedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.